2021

Лимитирана серия Каберне Совиньон с восък

Благодарение на изключителната прецизност при брането и окачествяването на гроздето имаме удоволствието да ви представим едно изключително и неповторимо Каберне совиньон, запечатано по един по нестандартен, но в същото време доказал с времето се метод на затваряне на бутилката  с восък.

Безплатна доставка над 50 лв. до офис на  куриерска фирма СПИДИ

15.90 лв.

Тегло1.250 кг
Регион

Дунавска равнина

Сорт

100% Каберне Совиньон

Реколта

2021

Профил

Сухо вино

Алкохол

13%

Обем

750 mL

Характеристика на сорта Каберне Совиньон

Каберне Совиньон (Cabernet Sauvignon) представлява най-известният и разпространен в света червен винен сорт грозде, който произхожда от района на Бордо, Франция. Без абсолютно никакви съмнения сортът е истинският крал на червените сортове. Наричан е завоевателят поради факта, че много често сортове биват изкоренени, за да бъдат заменени именно с този сорт.

В България сортът също се среща във всички винарски райони. От него се получават интензивни и ароматни вина, които имат много добра структура и цвят.Причина за широкото разпространение на сорта каберне совиньон е неговата непрентециозност и лесната приспособимост към различните климатични условия. С една дума, там, където има подходящи условия за отглеждане на който и да е червен сорт, със сигурност може да се отглежда и каберне совиньон. Сортът принадлежи към късните сортове грозде, чиято реколта в страната обикновено се прибира не по-рано от октомври. Лозата се усвоява много лесно и узрява без никакви проблеми.

 

ikonki

СПЕЦИФИКА НА ВИНОТО

Благодарение на изключителната прецизност при брането и окачествяването на гроздето имаме удоволствието да ви представим едно изключително и неповторимо вино, запечатано по един по нестандартен, но в същото време доказал с времето се метод на затваряне на бутилката  с восък.

Също може да ви хареса…

0
    0
    Вашата количка
    Количката ви е празнаReturn to Shop