Температура на виното

Sorry, this entry is only available in Български. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Като вино ентусиаст би трябвало да сте добре запознати с важността на правилното сервиране на виното. Различните вина трябва да бъдат съхранявани при различна температура.

Сервирането на вино не е точна наука, освен ако не сте маниак на тема модернистичната кухня. Целта на точното обслужване на виното е да се освободят най-добрите ароматни вещества в стъклото, без да се наруши вкусът.

На инфографиката може да се запознаете с информация за най-подходящите градуси на сервиране на любимият ви сорт вино. “най-студените” Шампанско, Кава, Просеко се сервират в диапазона от 6 до 8 градуса, Совиньон блан, Шардоне, Ризлинг в диапазона от 8 до 11 градуса. Десертните Мускат,  Димят от 7 до 9 градуса.  Червените вина Мерло, Каберне совиньон, Сира от 16 до 18 градуса.

Общи съвети за сервиране на вино :

Ако някога се съмнявате, сервирайте виното на няколко градуса по-хладно от стайната температура. Това ще позволи освобождаването на богати и мощни аромати, тъй като виното се затопля до стайната температура.
Декантирането на виното също ще го доведе до стайна температура и това позволява на виното да диша.
Все още вината винаги трябва да се наливат към центъра на чашата за вино.
Пенливите вина трябва винаги да се наливат отстрани на чашата, за да се запазят мехурчетата.
Никога не трябва да се сервира вино над 20 ° C
Формата на чашата за вино е от съществено значение.
Ако сте домакин на вечеря, винаги е важно да не забравяте да сервирате вино в правилния ред. Трябва да опитате и да сервирате по-леки вина преди пълноценни вина и да сервирате охладени вина преди тези при стайна температура.
Ако не довършите бутилка вино, има много начини да запазите вашето вино, като например: използване на запушалки за бутилки за вино, щитове за вино, помпи за вино и аргонов газ. Тези методи за консервиране са рентабилни и гарантират, че виното не се губи.

Виното сервирано при неподходяща температура просто няма шанс да покаже цялата си прелест и да разкрие пред Вас потенциала си. Именно за това нерядко можем да чуем: „Е, дадох толкова пари за това вино…и нищо!“. Затова съветът ми е да се придържате максимално близо към препоръчителните параметри

вино

 

Повече информация за нашите добре съхранени вина, може да видите в продуктовата секция на Руевит Естейт.

източник: https://mykelvin.co.uk/

0
    0
    Вашата количка
    Количката ви е празнаReturn to Shop