вино

Виното е в центъра на световните филмови дейци още от първите дни на киното. Има няколко добре известни филма, базирани на пиенето или правенето на вино или на самата винарска индустрия които искам да ви покажа.

Виното и филмите споделят дълбока връзка, а именно способността на една глътка или сцена да въздейства на сетивата ви и да ви пренесе на съвсем различно време и място.Това е перфектният ни списък от филми за онези от вас, които имат свободно време в момента или в близко бъдеще.

 

1. Bottle Shock / Бутилка Шок (2008)

 

Работниците на една малка, американска винарна са на път да докажат на света, че има и по – добри вина от така известните – френски. За тази цел те трябва да се изправят пред дегустатори, наричани още „Страшния съд на Париж“.

 

ЛИНК: https://www.imdb.com/title/tt0914797/

 

 2. A Walk in the Clouds / Любов в облаците (1995)

След като се завръща от войната, Пол съвсем случайно среща Виктория в автобус. Младата жена се прибира от колежа, за да помогне на своя властен баща при гроздобера. Тъй като тя е бременна, но неомъжена, Пол се съгласява да се представи за нейн съпруг, за да избегне семейния скандал. Въпреки странностите на семейството и неговите необичайни традиции, Пол и Виктория се влюбват един в друг и разбират, че нищо не може да застане на пътя им…

Линк: https://www.imdb.com/title/tt0114887/

3. Year of the Comet / Годината на кометата (1992)

Дегустацията е за хора с много изтънчен вкус .Маргарет Харууд е ценителка на хубавите вина и с ентусиазъм навлиза в бизнеса. Провежда дегустация на вина в Белгия,  но е открита изключително рядка бутилка вино  от годината на Голямата комета – 1881. Маргарет е изпратена да донесе униката за който ще се проведе търг. Оливър Плексико е назначин за неин придружител и бодигард по време на пътуването . Заинтересованите обаче са повече от колкото предполагат и всички те отчаяно искат бутилката.

ЛИНК: https://www.imdb.com/title/tt0105871/?ref_=fn_al_tt_1

 

4. Blood and Wine / Кръв и вино (1996)

Търговецът на вино Алекс Гейтс се опитва да спаси своя разпадащ се бизнес, като извърши кражба на диамантена огърлица на един от клиентите си. В това начинание му помагат любовницата му и касоразбивач. И всичко върви добре, докато изоставената жена и доведеният син не объркват плановете му и не се укриват заедно с плячката…

ЛИНК: https://www.imdb.com/title/tt0115710/

 

5. Wine Country / Винена страна (2019)

Когато старите приятелки се събират на едно място, където има много вино, това може да доведе до неочаквани последствия. Но героините на тази история не са мислели за нищо лошо, когато се канят да посетят долината, известна по целия свят с лозята си. Тук правят най-вкусното вино, без което празникът не би бил истински празник, поне за тези жени. Ребека става на 50 години и в чест на тази си най-добра приятелка, Аби събира останалата част от женската им компания.

ЛИНК: https://www.imdb.com/title/tt8169446/

6. Sideways / Отбивки (2004)

Двама приятели от детинство потеглят на безцелно едноседмично пътешествие с кола из Калифорния, точно преди сватбата на единия от тях. Намерението на бъдещия младоженец – неуспелият актьор и неспасяем плейбой Джак (Томас Хейдън Чърч), е да си легне с колкото може повече жени, докато приятелят му Майлс (Пол Джамати), като страстен ценител на вината, смята да се отдаде на дегустация на вино и игра на голф. Скоро двамата, прилично подпийнали, се оказват въвлечени в любовна авантюра с неочакван край.

ЛИНК : https://www.imdb.com/title/tt0375063/

 

7. The Vineyard Man / Лозарят – СЕРИАЛ  (16 епизода)

В романтичната комедия (по книгата на Ким Paнг – „Лозарят“ ) , в главната роля И Джи Хьон е модна дизайнерка от Сеул. Тя отива да paботи за 1 година в лозарната на дядо си в малко селце, защото това е условието да й я остави в наследство. Там животът я сблъсква с много трудности и paзочарования, но тя успява да се пребори с тях…

 

8. A Good Year / Добра година (2006)

Носителят на Оскар Ръсел Кроу и легендарният режисьор Ридли Скот отново се събират в тази „трогателна, романтична и прекрасна история“ (Chicago Sun-Times) за един англичанин, който намира душата си, когато загубва сърцето и ума си по една френска красавица (Марион Котияр).
Кроу играе безскрупулния бизнесмен Макс Скинър, чиято единствена цел в живота е трупането на богатство на гърба на другите. Но когато наследява лозе в Южна Франция, напористият и устат Скинър започва да намалява темпото и се отдава на простите и безкрайно ценни житейски радости.

ЛИНК: https://www.imdb.com/title/tt0401445/

В заключение мога да  ви кажа, че вино, пуканки и добър филм е една чудесна комбинация.Вино със същото качество като филмите които ви препоръчваме може да намерите в нашия е-магазин.

0
    0
    Вашата количка
    Количката ви е празнаReturn to Shop