2023

Премиум Розе

Лимитирана серия рози от сорта Сира. Гроздето се сортира ръчно, смила се и се отцежда с минимален контакт с ципите за постигане на желания цвят. Свежо и елегантно вино с нежен розов цвят.

Всяка бутилка има индивидуален номер, което доказва нейната уникалност.

Ограничена серия от само 430 бутилки.

Безплатна доставка над 50 лв. до офиса на куриерската фирма SPEEDY.

18.90 лв.

Тегло1.250 кг
Регион

Дунавска равнина

Сорт

100% Сира

Реколта

2023

Профил

Сухо вино

Алкохол

13.7%

Обем

750 mL

Какво представляват нашите парцелни вина?

Парцелните вина се произвеждат от конкретен парцел от нашите лозя, с които може да гарантираме най-високо качество на виното. При тях броят на произведените бутилки се определя от големината на парцела на лозето, от който е набрано гроздето. Именно за това още при преработване на гроздето, ние знаем с голяма точност броя на бутилките, които можем да произведем от даденото място. Всяка бутилка притежава индивидуален номер, доказващ нейната уникалност. Лимитираната ни серия се състои от: Лимитирана серия Ризлинг, Премиум Розе и Лимитирана серия Совиньон блан.

Характеристика на сорта Сира (Шираз)

Исторически има няколко версии за зараждането на сорта. Някои ампелографи го позиционират в Средновековието, когато сортът е донесен във Франция от иранския град Шираз. А други твърдят, че това се е случило още през 3 век от римския император Пробус. Трети смятат, че сира произхожда от град Сиракуза в Сицилия. Но независимо от произхода му, факт е, че сортът е един от най-засажданите в световен мащаб. И един от най-аристократичните, заради „силните“ му вкусови характеристики, комбинирани с финес и плодовост.

По данни на Международната Организация по Лозата и Виното (OIV) Сира/Шираз е осмият най-разпространен сорт грозде със своите 190 000 хектара. Неговата родина Франция е с най-много насаждения – 64 000 хектара, следвана от Австралия с 40 000 хектара и на трето място е Испания с 20 000 хектара. Насажденията със Сира в България са малко над 1 000 хектара.

ikonki

СПЕЦИФИКА НА ВИНОТО

Лимитирана серия розе от 100% Сира. Гроздето се сортира ръчно, смила се и се източва е минимален контакт с ципите за постигане на желания цвят. Свежо и елегантно вино с нежен розов цвят.

Лимитирана серия от само 430 бутилки.

Премиум Розе

Също може да ви хареса…

0
    0
    Вашата количка
    Количката ви е празнаReturn to Shop