2023

Булвайн Совиньон блан

+ ПОДАРЪК  DROPSTOP

Drop Stop прогонва капките на вино завинаги! Няма повече винени петна по масата. Благодарение на гъвкавия си материал, DropStop е подходящ за всяка бутилка. Красив на външен вид, лесен за използване и изключително функционален. Изплакнете за повторна употреба.

Как да използвате Drop Stop:
1. Навийте Drop Stop.
2. Поставете в гърлото на бутилката.
3. Налейте вино, без да разливате капка!
4. Изплакнете, подсушете и използвайте повторно.

Безплатна доставка над 50 лв. до офис на  куриерска фирма СПИДИ.

14.90 лв.

Тегло1.250 кг
Регион

Дунавска равнина

Сорт

100% Совиньон блан

Реколта

2023

Профил

Сухо вино

Алкохол

13.2%

Обем

750 mL

Награди

Златен медал VINARIUM
Сребърен медал Винария 2023

Описание на виното

Гроздоберът се извършва рано сутринта в оптималния етап на зрелостта на гроздето. Специфичността на тероара, който е особено благоприятен за отглеждането на бели сортове, допринася за създаването на едно прекрасно вино. Ферментацията протича в малки съдове с постоянен контрол на температурата в продължение на 15-20 дни. Виното се характеризира със средно интензивен, искрящ жълто-зелен цвят. То притежава свеж, комплексен, плодов аромат с типичния за сорта характер. Виното е чудесно за самостоятелна консумация, като аперитив, но също така – може да се сервира с морски дарове или сирена. Комбинацията от ястията поднесени със този Совиньон блан се превръща в истински празник за сетивата.

ikonki

Характеристика на сорта Совиньон блан

Без съмнение Совиньон блан е един от царете на белите сортове грозде. Благодарение на редицата му специфични характеристики той е един от най-запомнящите се и същевременно лесно разпознаваеми сортове. Гроздето Совиньон блан дава изключително ароматни и свежи вина, отличаващи се със своята сочност и кристална чистота. Совиньон блан е претенциозен сорт по отношение на почвени и климатични дадености. Цъфти късно и зрее рано, поради което не му е необходимо излишна топлина. Узрява към средата на месец септември и е средно устойчив на зимните температури. При узряването си захарното съдържание достига до 20-24%. Гроздовете совиньон блан са малки до средно големи, с тегло около 100 гр. Те са цилиндрични до цилиндрично-конични, сбити. Зърната са малки и сферични, леко елипсовидни и често деформирани заради сбитостта на грозда.

На лозето совиньон блан изисква доста работа, особено когато корените му намерят достатъчно вода. Тогава започва изключително обилен растеж на лозата и винарите са принудени непрекъснато да премахват излишните листа, които иначе биха засенчили гроздето и не биха позволили пълноценното му узряване.

 

Дегустационен репортаж

СПЕЦИФИКА НА ВИНОТО

Водени от философията, че най-доброто вино се прави от най-доброто грозде, с много грижа и любов, Руевит Естейт създава своите вина. Един вино с концентриран аромат, вплитащ в себе си тревисти нотки. Виното е хармонично, балансирано и меко на вкус. Това вино ще направи вашия празник незабравим.

Булвайн совиньон блан
carbonara

ВИНО И ХРАНА

Също може да ви хареса…

0
    0
    Вашата количка
    Количката ви е празнаReturn to Shop