Началото

В недалечното минало, сливането на два рода – от винарските градчета Сухиндол и Бяла черква , затвърдява идеята за полагането на основите на семейния ни занаят. С общи усилия, нашето първо лозе става факт. От тогава насам ние трупаме безценен и необходим опит в отглеждането на грозде.

Нашата мотивация

Добрите вина изискват и нещо повече от добра почва и здрави лози – нещо, с което нашето семейство превръща мечтите в реалност – упорита работа и страст. Ние влагаме не само физически труд, но и частица от себе си в работата си и вярваме, че в нашите вина вие ще усетите именно тази любов,страст и енергия, с която ние ги произвеждаме.

Резултат

През 2012 г. ние утвърдихме нашето име като производители. Създаването на винарска изба „Руевит Естейт“ е една сбъдната за нас мечта, резултат от продължителния труд и постоянство в областта на лозарството и винарството.

Руевит естейт

Нашата история

Location
лозов масив 2000 г.

Закупуване и отглеждане на лозов масив в землището на град Бяла Черква.

Засаждането на масива е направено на два етапа. Първите насаждения са направени през 2000 г. Лозето се намира в местността Кокарджа край град Бяла Черква, която е известна с традициите си в гроздопроизводството от дълги години.

2000

Location
Лозя Руевит

Нов лозов масив

Насъждението заема площ от 100 ДКА. Основните сортове, който се oтглеждат са френски червени сортове Каберне клон 169 и клон 685, Мерло клон 367, както и белият сорт Шардоне клон 96.

2004

Location
фирмен магазин яворов

Магазин за вино

Магазинът разполага с професионална инсталация за наливно вино и с богат избор на бутикови вина както от България, така и от цял свят.

2009

Location
Руевит естейт подпис

Създаване на винарска изба Руевит Естейт

През 2012 година винарска изба „Руевит Естейт” е учредена и получава лиценз. Наред с успешната регистрация, в продажба се пуска и първата серия вина „Булвайн” отличаващи се с високо качество и специфичен дизайн.

2012

Location
винария

Първо участие на Винария. Международна изложба за лозарство и винарство

Международната изложба за лозарство и винарство ВИНАРИЯ е лидер сред деловите форуми за бранша не само в България, а и в Югоизточна Европа. Представя колекциите на винарски изби и начини за атрактивно предлагане на продуктите. Показва нови технологии и оборудване за създаване на лозя, отглеждане и преработка на грозде, опаковане и съхранение на изделията. Винарска изба Руевит естейт е редовен участник (2015,2016,2017) на Винария Пловдив.

2014

Location
Рубин-Контакти

Представяне на нова лимитирана серия Рубин 2013

Лимитирана серия Рубин 2013 е комплимент към Вас – ценителите на редки и висококачествени вина. Виното е продукт от прецизно селектирано грозде, внимателно проследяване на етапите на винифициране и отлежаване във френски дъбови бъчви. Насладете се на наситения тъмночервен цвят, плътно тяло и силни, стегнати танини, които се стопяват в процеса на стареене, балансирайки вкуса на виното.

2017

0
    0
    Вашата количка
    Количката ви е празнаReturn to Shop